Χαρά Οδυσσέως

Διαιτολόγος / Διατροφολόγος

 • slide1.jpg
 • slide2.jpg
 • slider3.jpg
 • Untitled-2.jpg

ΧΑΣΤΕ ΤΑ ΚΙΛΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ ΜΕ ΑΣΦΑΛΗ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΟ ΤΡΟΠΟ !!!

ΧΑΣΤΕ ΤΑ ΚΙΛΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ ΜΕ ΑΣΦΑΛΗ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΟ ΤΡΟΠΟ !!!

xtk

Και ενώ επιστρέψατε από τις διακοπές σας και νιώθετε ότι έχετε γεμίσει τις μπαταρίες σας και ετοιμάζεστε να βάλετε τη ζωή σας ξανά σε ένα πρόγραμμα, αποφασίζετε να ανεβείτε στη ζυγαριά και τότε αρχίζουν όλα.

Συνειδητοποιείτε ότι το καλοκαίρι που πέρασε δεν σας άφησε μόνο καλές αναμνήσεις, αλλά και μερικά κιλά παραπάνω. Πανικοβάλλεστε και αναζητάτε γρήγορες λύσεις για να ξεφορτωθείτε τα περιττά κιλά που πήρατε στις διακοπές. Τι είναι όμως προτιμότερο, απλά να ξεφορτωθείτε τα κιλά γρήγορα ή σε μόνιμη βάση; Σας παρουσιάζουμε 8 ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ TIPS για να χάσετε τα κιλά του καλοκαιριού και να επανέλθετε στο αρχικό σας βάρος στο σωστό χρονικό διάστημα!

 1. Φροντίστε να έχετε μικρά και συχνά γεύματα παρά ένα ή δύο και μεγάλα. Ενδιάμεσα, καταναλώστε φρούτα, ξηρούς καρπούς, λαχανικά.
 2. Ξεκινήστε την ημέρα σας με ένα καλό πρωινό πλούσιο σε πρωτεΐνες, όπως αυγά, υδατάνθρακες, δημητριακά ολικής άλεσης, γενικά κάτι υγιεινό και ταυτόχρονα αρκετά δυνατό ώστε να σας συγκρατήσει αρκετές ώρες στη δουλειά πριν ξαναπεινάσετε.
 3. Τρώτε λιγότερο φαγητό, βάζοντας πιο λίγη ποσότητα στο πιάτο σας από αυτήν που συνηθίζετε όταν δεν είστε σε πρόγραμμα δίαιτας.
 4. Να θυμάστε ότι το νερό πάντα βοηθά στο να κρατιέστε σε φόρμα, συν το ότι δημιουργεί το αίσθημα κορεσμού, κάτι που σας χρειάζεται ώστε να μην τσιμπολογάτε.
 5. Αρχίστε πάλι τη γυμναστική σας. Όποια και αν είναι η άσκηση που ακολουθείτε, όπως το περπάτημα, κάποιο άθλημα ή το γυμναστήριο, ξεκινήστε το πάλι με πρόγραμμα, ταυτόχρονα με την καινούργια σας δίαιτα και αμέσως μετά τις διακοπές του καλοκαιριού. Θα εκπλαγείτε όταν αισθανθείτε πόσο εύκολα μπήκατε πάλι στο ρυθμό της άσκησης και πόση ικανοποίηση νοιώθετε!
 6. Θέστε ρεαλιστικούς στόχους. Μισό με ένα κιλό την εβδομάδα είναι ο πιο ρεαλιστικός και επιστημονικά ασφαλής στόχος στην διαδικασία απώλειας βάρους.
 7. Κάντε μία διατροφική αλλαγή κάθε εβδομάδα. Εάν οι αλλαγές στη διατροφή σας είναι απότομες, μπορεί να εγκαταλείψετε γρήγορα την προσπάθεια.  Παραδείγματος χάριν, δεσμευτείτε να αυξήσετε την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών κατά μία μερίδα για την επόμενη εβδομάδα. Θέστε νέους διατροφικούς στόχους για κάθε εβδομάδα ξεχωριστά και μην προχωράτε στον επόμενο στόχο εάν δεν επιτύχετε τον τελευταίο.
 8. Εφόσον ούτως ή άλλως γνωρίζετε τα περί υγιεινής διατροφής, προσπαθήστε πάλι, μετά τις παρασπονδίες σας να ξεχάσετε οτιδήποτε ανθυγιεινό, όπως λιπαρά, fastfood, τηγανιτά, αναψυκτικά, ζάχαρη, γλυκά κλπ.

ΠΕΙΤΕ ΟΧΙ

 • Στις δίαιτες «αποτοξίνωσης» (π.χ. διατροφή μόνο με φρούτα και λαχανικά), επειδή η γρήγορη απώλεια βάρους που θα επιφέρουν συνίσταται κυρίως στο χάσιμο μυϊκού ιστού και υγρών και όχι λίπους.
 • Στις δίαιτες των 800 θερμίδων (υποθερμιδικές). Λιγότερες θερμίδες θα οδηγήσουν σε ελλείψεις θρεπτικών συστατικών που μπορεί να προκαλέσουν αναιμία, τριχόπτωση κτλ.
 • Στις χημικές δίαιτες (πρωτεϊνικές), επειδή αποκλείουν μια ολόκληρη ομάδα τροφίμων, τους υδατάνθρακες (ψωμί, ρύζι, δημητριακά), την κατεξοχήν «τροφή» του εγκεφάλου, με αποτέλεσμα την εμφάνιση αδυναμίας συγκέντρωσης, πονοκεφάλων και κόπωσης.

Είναι σχεδόν βέβαιο ότι, μόλις ολοκληρώσετε τις παραπάνω δίαιτες, θα ξαναπάρετε όλο το βάρος που χάσατε.

Μια τελευταία συμβουλή: Δεν χρειάζεται να εξαντληθείτε. Μπείτε σιγά σιγά στο ρυθμό δίαιτα, άσκηση, χάνω τα κιλά που πήρα στις διακοπές. Οι ακραίες και απότομες δίαιτες, μπορεί να σας οδηγήσουν σε αντίθετα αποτελέσματα, δημιουργώντας προβλήματα στην καθημερινή φυσική σας κατάσταση. Παν μέτρον άριστον λοιπόν και τα κιλά των διακοπών θα εξαφανιστούν με λίγη προσπάθεια, αρκετά σύντομα!

© 2015 Joy-Diet.com. All Rights Reserved. Designed By Κυριάκος Κυριάκου