Χαρά Οδυσσέως

Διαιτολόγος / Διατροφολόγος

jdprofileΗ Χαρά Οδυσσεώς γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1993. Σπούδασε Διαιτολόγος-Διατροφολόγος στο πανεπιστήμιο του Hertfordshire της Αγγλίας, από όπου και αποφοίτησε το 2015 με βαθμό πτυχίου «Λίαν Καλώς». Από τα πρώτα χρόνια των σπουδών της συμμετείχε σε αρκετά σεμινάρια και παρουσιάσεις σχετικά με τα θέματα της διατροφής. Έχει παρακολουθήσει πολλά συνέδρια στην Κυπρό, ενώ έχει κληθεί και ως ομιλήτρια. Eπίσης έχει δημοσίευση άρθρου σε γνωστό περιοδίκο με θέμα: ‘Aλκοόλ… Μια καλοκαιρινή συντροφιά’. Διατηρεί το γραφείο της στο Στρόβολο από το Σεπτέμβριο του 2015, όπου ασκεί το επάγγελμα του Διαιτολόγου-Διατροφολόγου και παράλληλα, ψάχνει έναν διαφορετικό τρόπο προσέγγισης της διατροφής.

Kατά τη διάρκεια των σπουδών της έχει παρακολουθήση 1500 ώρες πρακτικής άσκησης στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, Νοσοκομείο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ΙΙΙ, Ιδιωτικό νοσοκομείο Αρεταίειο, σε Οίκο Ευηγηρίας και Αποκατάστασης και σε ιδιωτικά γραφεία διαιτολόγων.

Το προσωπικό της ενδιαφέρον τόσο ερευνητικά όσο και επαγγελματικά επικεντρώνεται στην υγιεινή διατροφή για απώλεια βάρους και είναι από τους λίγους διαιτολόγους στην Κύπρο που κατέχουν το υπερσύγχρονο ιατρικό μηχάνημα ζυγίσματος Μedical Body Composition Analyzer (mBCA)  της εταιρείας Seca. 

Επιμόρφωση: παρακολούθηση συμμετοχή σε συνέδρια – σεμινάρια και παρουσιάσεις:

Σεμινάρια:

 1. Παγκύπρια Ημέρα Διατροφής: Τρώω σωστά και ισορροπημένα και το απολαμβάνω! Ημερίδα με θέμα << Μεσογειακή διατροφή και η αξία του ελαιόλαδου στην υγεία>> στις 8 Μαΐου 2014.
 2. Ημερίδα με θέμα: <<Καρδιαγγειακά Νοσήματα: Νεότερα Δεδομένα στην Πρόληψη, Διατροφή και Θεραπεία>>, στις 12 Νοεμβρίου 2013.
 3. Food Safety workshop. Passed successfully the Food Safety Test, on 4th of April 2014, "Food Safety Certificate"
 4. 8th International Conference of the Cyprus Dietetic & Nutrition Association “Nutrition Findings from Around the Globe”
 5. Seminars regarding dysphagia, parenteral nutrition, renal failure, bariatric and gastrointestinal diseases, 15/06/2015 – 17/06/2015
 6. Cyprus Nutrition Day 2015: “The Multidisciplinary confrontation of Obesity”

Συμμετοχές:

 1. Health Marathon – Μαραθώνιος Υγείας στον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Λάρνακας
 2. 7th Cyprus Dietetic and Nutrition Association Conference with International Participation

 Παρουσιάσεις:

 1. Παρουσίαση σε Οίκο Ευγηρίας και Αποκατάστασης με θέμα ‘’Νεφρική Ανεπάρκεια’’.
 2. Παρουσίαση σε παιδιά του δημοτικού σχολείου, τι πρέπει να τρώνε τα παιδιά, η σημασία του πρωινού και η υγιεινή διατροφή κατά την παιδική ηλικία.
 3. Παρουσίαση σε ομάδα καλαθοσφαίρισης ηλικίας (15-20 χρονών), με θέμα ‘Healthy Eating, Better Performance’’.
 4. Παρουσίαση σε παιδιά του γυμνασίου, με θέμα ΄Το επάγγελμα του διαιτολόγου΄.
 5. Παρουσίαση σε προδημοτική, με θέμα ΄Παιδικό πρωινό: Πολύτιμο & αναντικατάστατο’.
 6. Παρουσίαση σε ομάδα ρυθμικής γυμναστικής (7-14 χρονών) με θέμα ‘Τρέφομαι υγιεινά, έχω καλύτερη απόδοση’.

 

© 2015 Joy-Diet.com. All Rights Reserved. Designed By Κυριάκος Κυριάκου