Χαρά Οδυσσέως

Διαιτολόγος / Διατροφολόγος

 • Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου

  Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου Το Σύνδρομο του Ευερέθιστου Εντέρου (ΣΕΕ) ή αλλιώς σπαστική κολίτιδα, είναι μια πολύ συχνά εμφανιζόμενη διαταραχή του κατώτερου  πεπτικού συστήματος. Πρόκειται για λειτουργική διαταραχή του εντέρου, αφού η διερεύνηση του πεπτικού σωλήνα δεν αποκαλύπτει ποτέ παθολογική βλάβη.

 • Σακχαρώδης Διαβήτης Τύπου 2

  Σακχαρώδης Διαβήτης Τύπου 2 Με τον όρο <<σακχαρώδης διαβήτης>> αναφερόμαστε στο νόσημα κατά το οποίο οι τιμές του σακχάρου στον οργανισμό είναι υψηλότερες των φυσιολογικών επιπέδων, είτε γιατί δεν παράγεται καθόλου ινσουλίνη είτε γιατί η ινσουλίνη που παράγεται δεν είναι αποτελεσματική.  Ο σακχαρώδης διαβήτης διακρίνεται σε δύο τύπους. 

 • Η νόσος Crohn

  Νόσος του Crohn  Η νόσος Crohn είναι μια χρόνια φλεγμονή του γαστρεντερικού συστήματος.  Φαίνεται ότι παρουσιάζει μεγάλες ομοιότητες με μια άλλη πάθηση του εντέρου που ονομάζεται ελκώδης κολίτιδα.

 • Νεφρική ανεπάρκεια

  Νεφρική ανεπάρκεια Με τον όρο ΄΄νεφρική ανεπάρκεια΄΄ αναφερόμαστε στο νόσημα κατά το οποίο υπάρχει μειωμένη νεφρική λειτουργία.  Μπορεί να διαχωριστεί είτε σε οξείας μορφής είτε σε χρόνιας μορφής. 

 • Υπερλιπιδαιμία

  Υπερλιπιδαιμία   Ένα από τα συχνότερα προβλήματα που απασχολούν το κοινωνικό σύνολο αποτελεί η υπερλιπιδαιμία.  Υπερλιπιδαιμία είναι η κατάσταση εκείνη κατά την οποία αυξάνονται ένα ή περισσότερα λιπίδια του αίματος. 

 • Gestational Diabetes

  Gestational Diabetes Diabetes that develops during pregnancy is known as gestational diabetes.  It occurs because the body cannot produce enough insulin (an important hormone in controlling blood glucose) to meet its extra needs in pregnancy.

 • Αλκοόλ… Μια καλοκαιρινή συντροφιά !!!

  Αλκοόλ… Μια καλοκαιρινή συντροφιά !!! Το καλοκαίρι κοντεύει και η κατανάλωση αλκοόλ παίρνει τα «πάνω» της. Αναμφισβήτητο είναι το γεγονός ότι τα αλκοολούχα ποτά αποτελούν μία αναγκαία καλοκαιρινή συντροφιά. Ποια τα οφέλη του, η θερμιδική και θρεπτική του αξία αλλά και οι επιπτώσεις του;

 • Οφέλη μπαχαρικών !

  Προσθέστε μπαχαρικά, κερδίστε υγεία !   Κανέλα, μοσχοκάρυδο, πιπέρι, κρόκος... Τα μπαχαρικά αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της κουζίνας, προσδίδοντας μοναδικό άρωμα και γεύση στο φαγητό.  Πέρα όμως αυτών, έρευνες αποδεικνύουν ότι τα μπαχαρικά αποτελούν πλούσια διατροφική επιλογή, αφού όπως φαίνεται μας χαρίζουν υγεία και ευρωστία! 

 • Παιδικό πρωινό: πολύτιμο και αναντικατάστατο

  Παιδικό πρωινό: πολύτιμο και αναντικατάστατο Το πρωινό έχει πολύ μεγαλύτερη αξία για τα παιδιά που αναπτύσσονται, αφού είναι αποδεδειγμένο ότι βοηθά στην καλύτερη ρύθμιση της όρεξης και του σωματικού βάρους, ενισχύει τη συγκέντρωση, την μνήμη, την καλή συμπεριφορά και την απόδοση στο σχολείο, ενώ βοηθά τα παιδιά να έχουν καλύτερες διατροφικές συνήθειες καθ’ όλη της διάρκεια της ημέρας.

 • Μύθοι και αλήθειες για την διατροφή !!!

  Μύθοι και αλήθειες για την διατροφή !!! Υπάρχουν πολλοί μύθοι που αφορούν τη διατροφή. Ο λόγος είναι απλός: η διατροφή μας αφορά όλους!!! Στις μέρες μας οι πληροφορίες σχετικά με τη διατροφή προέρχονται από τα μέσα ενημέρωσης και κυρίως από την τηλεόραση, τα περιοδικά και τις εφημερίδες, αλλά και από το διαδίκτυο.

 • Μελομακάρονα ή Κουραμπιέδες;;;

  Μελομακάρονα ή Κουραμπιέδες;;; Για κάποιους το νόημα των γιορτών κρύβεται πίσω από τη ζεστασιά και την οικογενειακή θαλπωρή, για άλλους πίσω από τη διασκέδαση ή την ξεκούραση και για κάποιους άλλους πίσω από τα…χριστουγεννιάτικα φαγητά

 • 8+1 Διατροφικά μυστικά για την πρόληψη της άνοιας

  8+1 Διατροφικά μυστικά για την πρόληψη της άνοιας Τα περιστατικά άνοιας, καθώς και της νόσου Alzheimer (ΝΑ), που είναι η συχνότερη αιτία της, παρουσιάζουν αύξηση, η οποία συνδέεται με τη γήρανση του πληθυσμού, με αποτέλεσμα τα ανοϊκά νοσήματα να συνιστούν μείζον πρόβλημα δημόσιας υγείας.

 • Γαστρίτιδα και διατροφή

  Γαστρίτιδα και διατροφή Η γαστρίτιδα είναι φλεγμονή του βλεννογόνου του στομάχου. Όταν εμφανίζεται ξαφνικά πρόκειται για οξεία γαστρίτιδα, ενώ όταν αναπτύσσεται σταδιακά λέγεται χρόνια γαστρίτιδα.

 • Κράνμπερι: Ο κόκκινος θησαυρός

  Κράνμπερι: Ο κόκκινος θησαυρός Νοστιμίζει γλυκά και φαγητά, τονίζει τη γεύση των ποτών, αλλά κυρίως, με τα θρεπτικά συστατικά που περιέχει, ενισχύει την άμυνα του οργανισμού και καταπολεμά τις λοιμώξεις.

 • Πασχαλινά Εδέσματα

  Πασχαλινά Εδέσματα Αλήθεια γνωρίζετε πόσες θερμίδες <<κρύβουν>> ; Πολλοί από εσάς έχουν επιλέξει να νηστέψουν, άλλοι για μικρότερο και άλλοι για μεγαλύτερο διάστημα.

 • ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΩΣΗ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ

  ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΩΣΗ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ Βρισκόμαστε 5 μέρες πριν από τον Μεγάλο Μαραθώνιο Αθήνας (13 Νοεμβρίου, 2016) και η περίοδος προετοιμασίας του σώματος μας έχει ξεκινήσει. Είναι γεγονός ότι η οργάνωση τόσο της προπόνησης όσο και της διατροφής είναι μείζονος σημασίας για έμπειρους αλλά και νέους δρομείς. Τη μέρα του αγώνα θα βρεθούμε στη γραμμή εκκίνησης και θέλουμε να βρισκόμαστε στην βέλτιστη δυνατή κατάσταση ώστε να φτάσουμε στην γραμμή τερματισμού με νέο ατομικό ρεκόρ! Και για να φτάσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα στην εκκίνηση ξέρουμε ότι πρέπει να έχουμε ‘’φορτιστεί καλά διατροφικά’’. Όλοι έχουμε ακούσει για την φόρτιση υδατανθράκων. Ας δούμε…

© 2015 Joy-Diet.com. All Rights Reserved. Designed By Κυριάκος Κυριάκου